Klitrosebugten

Du er her:   Hjem > Naturpleje > Naturplejedage > Arbejdsdag 17.10.2015
top
Page

Arbejdsdag 17.10.2015

 

ARBEJDSDAG
i
KLITROSEBUGTEN
Lørdag den 17. oktober 2015

Vi mødes klokken 10  - Nøkkerosevej 20 20                                                                    
           

For tredje og sidste gang i år indkaldes der til Arbejdsdag i Klitrosebugten, og der er indhøstet erfaringer omkring bekæmpelse af Rynket rose. Maskinel opgravning af roserne efterfulgt af manuel opgravning af rødder har vist sig at være meget effektiv. Opgravning af solitærroser har ligeledes været en succes. Vores indsats på arbejdsdagene har derfor gjort en stor forskel.
I de områder, der før var domineret af roser, græs og havtorn, som delvis er blevet slået maskinelt 3-4 gange, ses der nu mange forskellige blomster, specielt kan nævnes den smukke blå Slangehoved, men også den sjældne Dansk astragel er dukket op adskillige steder og ikke at forglemme Gul evighedsblomst. Der er således grund til at være optimistisk.

Arbejdet den 17. oktober vil også denne gang især dreje sig om opgravning af rosenrødder og specielt i nogle nye opgravningsfelter. Afhængigt af hvor mange der kommer, er det også aktuelt at fjerne gyvel, græs, pil og fyr.
Redskaber, såsom kraftige grebe, river, kortbladede leer, gyveloptrækkere med mere, stilles til rådighed. Men husk arbejdshandskerne. Medbring også gerne en trillebør, et ørnenæb eller en grensaks.
Desuden findes et antal såkaldte big bags til indsamlet materiale, for som sædvanligt skal alt indsamlet materiale køres bort. Derfor hvis du har en trailer, som du vil stille til rådighed for bortkørsel af materiale, vil vi meget gerne, at du vil nævne det i forbindelse med din tilmelding.
Det er planen, at der arbejdes en 3 – 4 timer inklusiv forfriskninger.   

Arbejdsdagen vil slutte med en frokost på Nøkkerosevej 20, hvor vi også vil få lejlighed til at dyrke det sociale.

Af hensyn til frokosten er tilmelding nødvendig – senest 14. oktober, til:

Thorkild Christensen:
Tlf. 48171033   mobil 40870933        e-mail tc@klitrosebugten.dk
eller til
Carsten Parby:
Mobil 26358688                                 e-mail cp@klitrosebugten.dk

 
top
top
Menu

Login