Klitrosebugten

Du er her:   Hjem > Naturpleje > Naturplejedage - siden 2014 > Naturpleje i Gyvelbugten
top
Page

Naturpleje i Gyvelbugten

 

 

Besøg Gyvelbugten

Når man står for enden af Søstensvej, ses forandringen der er sket i løbet af sidste år. Både havtornen og det tætte krat af roser mod øst hen til naboforeningen Gyvelbugten er væk, og det lægger op til at kigge langt.
Der er nu frit udsyn helt hen til Brokbjerg, fordi Gyvelbugtens medlemmer også har ryddet krat.

Ved begyndelsen af Gyvelbugten er sat hegn rundt om hele den lange lavning (en del af den tidligere grusgrav), som strækker sig næsten hen til Brokbjerg. Hegningen er en kreaturfold til køer.

   
 

Midt i ligger kommunens område - den offentlige strand og Strandvejen med omgivelser - og deler således Gyvelbugtens område. Kommunen har besluttet at vedligeholde deres område ved afgræsning, og tilbød Gyvelbugten at forlænge hegningen af deres vest- og østfold ud i hele lavningen, så afgræsningen kunne omfatte hele det samlede areal.

Der er nu lavet en hegning rundt om området med stenter og låger, så det er muligt at passere igennem. Den sidste rest af pilekrattet bliver fjernet til foråret, for at give køerne adgang, så der igen kan blive lyst med en varieret flora i lavningen.

Gyvelbugten og Odsherred kommune er blevet enige om at lade Birkemosegård sætte et par fredelige køer til at afgræsse området i for- og sensommerperioden.

Kommunen, har også taget fat på området omkring Strandvejen, og har sat flere arbejder i gang.
Foruden hegningen er der slået et gammelt lyngområde ved Strandvejen-Lyngbugten, så ny lyng kan vokse frem.Desuden er der tyndet kraftigt ud i træerne langs vejen.

Det er helt sikkert en tur værd!

Fortsætter man turen ad stien helt hen til Brokbjerg, vil man se at der i lavningens østlige del er dannet et kær, som kan give vanding til køerne. Den sidste del af turen vil føre hen til en række volde, som er frasiede grusbunker ”topper” fra den allerførste gravning i området. De er i dag bevokset med lyng og lav – et meget spændende præg af den første industri på Yderby Lyng.

På Gyvelbugtens hjemmeside (link) kan man se billeder og beskrivelser af de mange arbejder som er udført i 2015. 
 

 

top
top
Menu

Login